World Amateur Radio Day 2023

 World Amateur Radio Day 2023

EDR var med i dette års aktivitet som blev afviklet under FN  temaet;  HS4A – Human Security For All.
Flere danske radioamatører var aktive i perioden 11-25 April med vores 5P0WARD kaldesignal sammen med en del andre specielle kaldesignaler rundt omkring i verden.

Normalt har vi kun aktivitet på selve dagen – den 18. april – men i år havde IARU lavet en international event i samarbejde med FN for at sprede opmærksomhed på en af FN’s aktuelle mærkesager der handler om at alle mennesker på jorden skal have mulighed for sikkerhed i deres liv.

Hvad går HS4A ud på?

Kampagnen involverer ungdomsorganisationer, teknologiske innovatører og finansfolk, videnskabsmænd, undervisere, tværreligiøse grupper, parlamentarikere, filmskabere og kunstnere – som sammen involverer millioner af mennesker i deres netværk – og millioner flere gennem sociale medier – for at opfordre til menneskelig sikkerhed for alle.

Gennem IARU og FN hjemmesider og de sociale medier kaster vi spotlight på folk i HS4A-kampagnen, som tager handling i deres liv sammen med, og for deres lokalsamfund. Vi gør dette for at inspirere andre til at handle, skabe momentum og forandring. Vi deler også bemærkelsesværdige historier om, hvordan mennesker og samfund på alle kontinenter har brugt den menneskelige sikkerhedstilgang til at tackle enorme trusler og skabe mere sikre og modstandsdygtige samfund.

Menneskelig sikkerhed for alle er en samlende vision for at nå de 17 bæredygtige mål (SDG'er), fordi dens syv dimensioner – fra fødevaresikkerhed til miljøsikkerhed – er en del af løftet om 2030-dagsordenen. Vores HS4A-aktiviteter søger at skabe handling og politisk vilje til at opfylde SDG'erne. Med FN's generalsekretær António Guterres ord: "Det er på tide at placere menneskelig sikkerhed i spidsen for vores globale forpligtelser."

Der sker meget i 2023! Mennesker over hele verden – fra unge ledere og parlamentarikere til videnskabsmænd og filmskabere – udtrykker, hvad menneskelig sikkerhed betyder for dem, og gør det virkeligt i deres liv. Vær med til at opfordre til menneskelig sikkerhed for alle, og del det i dine indflydelseskredse. Besøg vores hjemmeside og følg os på de sociale medier for at finde ud af, hvad der sker, og bliv inspireret til, hvordan du kan deltage.

Du kan finde meget mere information på:  https://hs4a.iaru.org/

IARU diplomer

Ungdomsafdelingen af IARU har oprettet en hjemmeside hvor alle diplom-jægere kan søge på deres kaldesignal og straks se om de har opnået nok kontakter med de deltagende Special Event Stations rundt om i hele verden. Hvis det er tilfældet vil det også være muligt at downloade et specielt diplom som bevis på de mange kontakter.

Du finder alle informationer på hjemmesiden  https://hs4a.iaru.org/logbook


Hvordan gik så EDR’s deltagelse i eventen?

Vi var kun 8 operatører som var aktive i perioden 11-25 april men der havde været plads til langt flere. Og der er også plads til klubstationer og lokalafdelinger.

De 8 operatører og deres aktiviteter kan du se herunder.

Call Navn Mode QSO Plakette
OZ4ZT Willy DIGI 364
OZ4CG Carsten CW 109
OZ2I Henning CW 84
OZ8AGB Michael SSB+CW 80 MIX
OU8A Steen SSB 42
OZ1T Peter SSB 541 SSB
5P1KZX Michael DIGI 6.163 DIGI
OZ1THC Tommy CW 349 CW
    7.732  

Der er operatørcertifikater klar til alle operatører og de kan downloades på  www.oz1hq.dk  .
Desuden er der mini-plaketter (75x50mm) på vej til de fire operatører som har været allermest aktive og opnået flest QSO’er i de fire forskellige kategorier.

Fra diplommanager OZ4CG forlyder det at der pr. dags dato (29.april.2023) er udsendt 21 diplomer til 10 forskellige lande og desuden er der udsendt 3 mini-plaketter til de mest aktive diplomjægere i kategorierne OZ, EU og SWL.

 

Du kan finde en masse flere detaljer omkring eventen på  https://oz1hq.dk/sh5/2023-5P0WARD

Event-holdet består af OZ4CG, OZ1ACB og OZ2I.

Vi ser frem til næste event og håber på rigtig mange deltagere.
Best 73 de OZ2I Henning