The Amateur’s Code på dansk

Den originale tekst blev skrevet af Paul M. Segal (W9EEA) i 1928. Radioamatøren er: BETÆNKSOM. Gennem sin opførsel på båndet ødelægger han/hun aldrig bevidst glæden for andre. LOYAL. Han/hun er loyal over for andre, og han/hun opmuntrer og støtter dem. Dette gælder andre radioamatører, den lokale radioklub og EDR, som repræsenterer danske radioamatører nationalt og internationalt. PROGRESSIV. Hans/hendes viden er opdateret. Radiostationen er sikker og effektiv. Han/hun opfører sig bedre end de fleste på båndet. VENLIG. Hvis det er nødvendigt, er han/hun langsom og tålmodig. Han/hun rådgiver og vejleder nye folk. Han/hun tilbyder sin hjælp, samarbejder og tager hensyn til andre. Dette er radioamatørens adelsmærke. AFBALANCERET. Radioen er en interesse, som aldrig må komme i konflikt med familie, arbejde, skole eller lokalsamfund. PATRIOTISK. Han/hun er villig til at stille sin radiostation og sin viden og kunnen til rådighed for lokalsamfund og land.