Hent et DMR-ID

Alle DMR-radioer skal indeholde DMR-ID. Denne artikel forklarer, hvordan du får et DMR-ID.
Du skal have et DMR-ID for at komme på radioamatørernes DMR net. DMR-ID er et ID-nummer, som tildeles dig personligt og som programmeres ind i alle dine DMR-radioer. Selv om DMR-ID er personligt, skal du stadig bruge dit kaldesignal, når du kommunikerer på DMR nettet. De følgende screen-dumps viser, hvordan jeg (OZ1BXM) blev registreret som bruger på DMR nettet. Gå først til denne adresse: www.radioid.net/register. Nederst på siden skal du sætte er flueben ved "I agree to all of the above".  Dernæst trykker du på den grønne knap "Register account".

Figur 1.

Du bør gemme en sikkerhedskopi af dit DMR-ID. Lav et screen-dump og gem det et sikkert sted. Det er også en god ide at gemme den mail, som du har modtaget.

Hjælp, mit DMR-ID er væk

Hvis du mister dit DMR-ID kan du finde det igen ved gå til radioid.net. I den øverste menu vælger du "Database" og dernæst "Online Search" som vist på figur 2.

Figur 2.

På næste side trykker du på den grønne knap “DMR User ID Search”. Du føres til en ny side med en søgefunktion. Her indtaster du dit kaldesignal, og trykker på "Search" som vist på figur 3.

Figur 3.

Bemærk, at DMR-ID kaldes for "Radio ID"i søgeresultatet.