ARRL Contest Update – uge 22

Editor: Brian Moran, N9ADG

Udpluk fra ARRL Contest Update - 27. maj 2020
Jeg har fisket lidt i det nyhedsbrev som udsendes fra ARRL hver 14. dag og blandt andet indeholder forskellige tips og gode råd omkring Contest.
Nyhedsbrevet er på Engelsk og udsendes til alle medlemmer af ARRL som har tilmeldt sig nyhedsbrevet. Jeg har oversat nogle af oplysningerne og du får dem hermed serveret på Dansk - en hurtig oversættelse til Dansk må jeg indrømme.

Contest University havde mere end tre tusinde deltagere forskellige steder i løbet af den 14. maj. Hvis du gik glip af noget af det, kan du se 10-timers begivenheden på YouTube. Kontroller YouTube-kommentarer for at se starttiderne for de forskellige sessioner, og glem ikke, at YouTube giver dig mulighed for at streame op til 2 gange den originale hastighed via menuen til afspilningsindstillinger.

Forholdene på de højere frekvenser er forbedret for nylig, og der er kommet mere aktivitet på båndene generelt. Dette giver dig mulighed for at øve CW, prøve nye Modes eller generelt være mere aktiv.

Den "store" konkurrence i denne uge er CQ WW WPX CW Contest. Det er en 48-timers affære med alle de sædvanlige kategorier for operatører, power og assistance. Tjek reglerne for overlay-kategorier, de kan give dig en fordel.

En ny version til WSJT-X, v2.2.0-rc2, er placeret på K1JTs websted. Hvis du vil hjælpe udviklingsholdet ved at køre det nyeste og potentielt bedste, skal du rulle forbi GA-udgivelsen og finde afsnittet "Installationspakker til WSJT-X 2.2.0-rc2." Hvis du er så tilbøjelig, tilmeld dig WSJT-X-gruppen på Groups.io for at deltage i diskussionen eller følge disse retningslinjer, hvis du har brug for at rapportere et problem. WSJT-X-udviklingsholdet har offentliggjort yderligere "overløb" -frekvenser til FT8 - se v2.2.0-rc2-udgivelsesnotater. Her er et uddrag: "På prøvebasis og som svar på adskillige forslag fra hele verden, har vi tilføjet et andet sæt foreslåede opkaldsfrekvenser for FT8 på tre HF-bånd og også på 6 meter. De nye foreslåede opkaldsfrekvenser er 7.071, 10.133, 14.071 og 50.310 MHz. "

Martin, VK7GN, skriver: "Resultaterne af Oceania DX-konkurrencen i 2019 er tilgængelige på webstedet http://oceaniadxcontest.com/." I henhold til resultaterne blev der indsendt 1.118 logfiler, lidt mindre end antallet, der blev indsendt i 2018, og langt fra de 1.303 logge, der blev indsendt i 2017. Fuldt resultat inklusive linjescores er tilgængelig på hjemmesiden. 2020 markeres det 75. løb for denne konkurrence.

Arbejdet med at tjekke logfiler fra contester kan afsløre forskelle mellem logningsprogrammer, versioner af logningsprogrammer og unikke situationer, såsom deltagere, der manuelt indtaster Cabrillo-formaterede logfiler eller redigerer Cabrillo-logfiler efter at de er blevet genereret. Dick, K4XU, bemærkede, at logfiler, der blev indsendt til 7QSO-Party, kun for N1MM Logger +, alene repræsenterede næsten 40 forskellige programversioner. Forskellige logging programversioner kan repræsentere data på forskellige måder, hvilket gør logscoring og tjek af resultater mere udfordrende for konkurrence sponsorer.

ACKNOWLEDGMENTS
ARRL Contest Update wishes to acknowledge information from WA7BNM's Contest Calendar  and SM3CER's Contest Calendar.