Bemærkninger til Baltic contest 2021

OPDATERET: 24. maj 2021 - 19:00 UTC

OZ0B Søren Kristensen via OZ-Contest     23. maj

Baltic 2021- Den lille fine 5 timers test, der afvikles på 80m. Hvis man har svært ved at undvære sin nattesøvn, er det noget skidt, da den kører fra 2300 til 0400 lokal dansk tid.
Simple regler, 10 pts for Baltiske stationer og 1 pts for resten. Så der er ikke noget med at jagte DX her. Mutipliers er der ingen af, det er lidt øv, da det jo er det der plejer at øge point-høsten betragteligt. Men pyt, så må man tæske multiplier-klokken en anden dag, feks i den kommende WPX contest - der er MASSER af mults.

Snuppede en lille powernap inden start så jeg følte mig godt klar ved conteststart. Kunne se på OnlineScoren at jeg havde selskab af OZ3SM og 5P1B.
Så gik starten og jeg brugte den første time på S/P efter de gode 10 pts stationer. Det gav godt i kassen. Herefter kørte jeg god times S/P efter de andre stationer. Jeg havde et fornuftigt forspring til 3SM, men nu halede han ind på mig. Han kørte kun RUN kunne jeg se på Reverse Beacon, men nu begyndte de Baltiske stationer at give ham point, kunne jeg regne ud.

Så jeg skiftede til RUN og der var fornuftig respons. Når en ny "Balter" blev spottet på cluster, blev han selvfølgelig jagtet og kørt.
Ved 02 tiden skulle Stephan (3SM) passe sin seng, så nu kunne jeg slappe lidt af. Aktiviteten var nu blevet aftagende og madrassen på gulvet kaldte på mig, men jeg holdt stand. Kørte skiftevis S/P og RUN de sidtste timer uden de vilde oplevelser. Der røg en håndfuld amerikanere i loggen med fine signaler. Og så vores ven FY5KE, synd han kun gav 1 sølle pont på trods af de 8000km ud til Fr. Guiana.

Men det var god underholdning som man siger og jeg er fint tilfreds med resultatet.
247 Qsoer der gav 841 claimed point.

Men i næste weekend er det tid til WPX CW. 48 timers test med non-stop aktivitet. Ja, tak siger jeg bare. Skal køre fra OZ5E i Stjær og der får den en over nakken.

CU folkens
73
Søren OZ0B / OZ1ISY


5P1B Kim 5p1b@oz1jux.dk via contesting.com   23. maj

Jeg deltog i årets udgave af Baltic contest i klassen SSB low power.
Det så ellers lovende ud i starten af testen: havde fundet mig en fri frekvens, men efter de første cirka 10 QSO var den ikke så fredligt mere.
Andre stationer kom tættere på og Contest haderne begyndte at tune eller nøgle deres stationer på frekvensen.

kiggede, efter testen, hvorfor jeg var blevet spottet - Og Noise level den steg også så stationer der lå under S2-3 kunne med meget besvær modtages. Måske skulle man have stillet op i High Power klassen
Men her er mit score

BandQSOsPtsCtyPt/Q
3,5128659595,1

Best regards Kim
Vy 73 de 5P1B
https://oz1jux.dk


OZ3SM Stephan Muller via contesting.com

Igen i aar deltog jeg i denne fine lille contest, der adskiller sig fra andre contester paa mange maader.
Jeg henviser til Soerens (OZ0B) forklaring af den specielle pointgivning samt mangel paa multipliers.
Der er yderligere et omraade, hvor denne contest adskiller sig fra mange andre, idet single operator CW og SSB sectionerne udelukkende er defineret som vaerende "non assisted", dvs. spotting networks maa ikke anvendes.
Derfor besluttede jeg mig for at deltage i "single operator CW non assisted".
Det er kun single operator CW/SSB der har ”assisted" og "non assisted" sectioner.
Under selve contesten laaste jeg mig fast til een frekvens, 3522 kHz, og koerte Udelukkende running indtil jeg skulle vente mere end 2 minutter i snit mellem hver QSO.
Da det indtraf gik jeg i seng.

Ialt blev det til 3 timer for 215 QSOer og iflg. N1MM+:

Band            QSOs           Pts                Cty                Pt/Q
3,5                215               638               47                 3,0
Total             215               638               47                 3,0
Score: 638
1 Mult = 4,6 Q's

Haaber vi hørs ved naeste weekend under CQ WPX CW Contesten.

Vy 73 Stephan, OZ3SM