EVENT – OZ400HS & HS400OZ

Hermed inviteres alle danske radioamatører til at deltage.


I anledningen af 400-året for oprettelsen af handelsforbindelser mellem Danmark og Thailand aktiverer EDR Experimenterende Danske Radioamatører en særlig radiostation med kaldesignalet OZ400HS og ligeledes vil RAST, Radio Amateur Society of Thailand aktivere en station med kaldesignalet HS400OZ.
Disse to kaldesignaler vil være aktive i perioden fra 1. september 00:00 UTC til 31. oktober 23:59 UTC på alle HF amatørradiobånd med CW, SSB og DIGI modes.

Du kan være med som operatør ved at tilmelde dig ved  oz2i@edr.dk Henning.


Generelle regler for deltagelse i EDR event

Deltagelse i eventen, som operatør, er åben for alle licenserede radioamatører i Danmark. For at være operatør skal du være registreret hos eventmanageren.
Intern kommunikation Team OZ benytter den fælles e-mailadresse til internt brug. Når du skriver til denne e-mail adresse vil alle operatører, inklusiv dig selv, få en e-mail. HUSK OGSÅ AT SVARE TIL DEN OPLYSTE E-MAIL ADRESSE, så alle i teamet kan få svar. Har du spørgsmål eller problemer, så drop en e-mail til team-adressen.
Aflevering af LOG Det er vigtigt, at du har et logprogram, der kan lave en ADIF fil. ADIF er det eneste format der godkendes. Minimum en gang for hver dag, du er aktiv, bedes du sende din log. Det er vigtigt at navngive din log-fil korrekt som ”EVENTnavn-DITcall-Nr.ADI”.
Filen skal indeholde disse to tags: <OPERATOR>= Dit kaldesignal og <STATION_CALLSIGN>= Event kaldesignal.
Godkendelse af QSO’er til opnåelse af diplomet En gyldig QSO skal være mellem 2 forskellige stationer og 2 forskellige operatører. Det er tilladt at aftale en sked først.

Læs inden du starter med at kalde CQ

Afvikling af QSO
Der udveksles som minimum rapport RS(T), men gerne navn etc. Bemærk at der på QSL bruges locator JO55EJ (EDR HQ’s locator). Henvis så vidt muligt til QRZ.com for QSL og Award information. På den måde minimerer vi antallet af modtagne QSL kort.

Reservering af kaldesignal i aktivitetskalenderen
1) Log på kalenderen (se adresse ved den enkelte event).
2) Tjek at andre ikke har tastet ind, at de vil være QRV på det samme bånd og med samme mode og på samme tid, som du vil være QRV.
3) Opret dine QRV planer. Det må gerne være fra fx nu og 2 timer frem, eller fra i morgen og 1 time frem - bare du husker at være QRV i den tid, du har skrevet! Da der er en begrænsning på kalenderen bedes du venligst ikke reservere længere frem end én uge.
4) OBS Hvis forholdene ikke giver respons, så er du velkommen til at lave en anden reservation og fx skifte bånd/mode. Du kan klikke på din egen gemte reservation og rette tiden. Der skal bare altid være en reservation for dér hvor du har haft kontakter.
Herefter kan du køre QSO’er som det nu passer, bare du ikke konflikter med andre, der vil være QRV med samme kaldesignal og på samme tid, bånd og mode.

Ved tilmelding modtager du vejledninger til både Log og Kalender.


Event manager er OZ2I og spørgsmål kan sendes til oz2i@EDR.dk
QSL manager er OZ1ACB og alle QSL spørgsmål kan sendes til oz1acb@wiland.dk
Award manager er OZ4CG og alle diplom spørgsmål kan sendes til oz4cg@live.dk
Licens ansvarlig er EDR ved OZ2I med adressen oz2i@EDR.dk