Bemærkning til SMP Portabel Test

SMP Portabel test August 2021

Så blev det tid til 2. omgang i år af denne lille fine test, som vores svenske radio-brødre arrangerer.
Den er efterhånden højt prioriteret i min contest-kalender, da jeg bare er så imponeret over hvor langt man kan komme, med ganske få watt og en simpel antenne.
Back to basics, you know!!

Jeg havde igen stillet mit grej an på et bordbænkesæt, i mit shelter i baghaven.
FT-817 med 2,5 Watt output og en simpel 40/80m trap dipol i en glasfibermast, opstillet til lejligheden. N1MM installeret på en bærbar PC og et 12 volt bilbatteri til at drive det hele.
Jeg havde ellers satset på at finde et lille sted ude i moder natur, men da jeg også deltog i RDA contesten, inde fra radio-rummet, blev det sådan her denne gang.

Igang kl 900 lokal tid. Svage stationer på 80m og absolut ingen på 40m. Uha, er der ingen forhold??Joh.... lige så stille kommer de igennem på 80m. Man skal lige vænne sig til signalstyrkerne, eller mangel på samme. Flere stationer giver mig 04 i deres rapport, som jo indikerer at de sender med under 1 watt. Men de er fint læsbare alligevel – imponerende!!
Bruger en times tid på 80m og så er der ikke flere signaler der. Men nu er 40m vågnet, så jeg skifter bånd. Puha, der er mange DL-stationer i gang. Og mange ILLW (fyrtårns-stationer). Min 817'er har ikke noget CW filter, så det kræver spidse ører at pille de små QRP'er ud af den til tider tætte trafik. Men, det er jo god træning.
Men ok, jeg har faktisk bestilt et 500hz filter, det bliver skønt at få det installeret.

40m giver rimeligt godt, solen begynder at skinne og min datter kommer med friskbrygget kaffe. Det er da en herlig formiddag, med Verdens Bedste Hobby! QSOerne kommer stille og roligt i loggen. Nogen stationer er kraftige, nogen er helt nede i støvet. Nogen sender perfekt morse med 22 WPM, andre bruger tydeligvis en gårdpumpe, placeret på et tvivlsomt underlag, betjent af en ”rusty” operatør. Men det er ligemeget, der er god tid til alle QSOer. Vi sender alle sammen 73, GL, CU osv til hinanden, man føler sig sgu som en stor familie, hihi.

Så er de 4 timer lige pludseligt gået og det er slut for denne gang. En rigtig fin oplevelse endnu engang. Jeg vil igen anbefale at prøve denne contest. Bemærk at man også kan deltage som ”fixed-station” hjemme fra radiorummet, men det er bare lidt sjovere at få tingene til at fungere, ude i naturen.

73 de OZ0B/P  Søren