HST Verdensmesterskaber 2021

 

Jeg deltog i dette års "High Speed Telegraphy" verdensmesterskaber som blev afholdt i Agilo, Herceg Novi, Montenegro fra den 10. september til den 14. september. Det var arrangeret af IARU i samarbejde med Montenegrin Amateur Radio Pool.

Programmet lød:
10. sept. = ankomst og åbningsceremoni om aftenen
11. sept. = konkurrencer i de fire discipliner
12. sept. = konkurrencer i de fire discipliner
13. sept. = Ekskursion i omegnen og afslutningsfest om aftenen
14. sept. = afrejse efter morgenmaden

 

 

På grund af coronarestriktioner i Montenegro blev programmet dog skrabet en del således at åbningsceremonien blev reduceret til en velkomsttale i kongreshallen.Medalje overrækkelserne, som plejer at finde sted hver aften når konkurrencerne er overstået, blev ikke gennemført. Ligeledes blev udflugten den 13. aflyst men prisoverrækkelsen samt gallamiddagen blev gennemført, dog stadig med restriktioner.

Mit personlige program var følgende:
11. sept. = Transmit og Morserunner
12. sept. = Receive og RufzXP

Jeg startede ud med at finde ud af at min nybyggede keyer var programmeret til at køre som Squeeze Keyer og det fungerede ikke for mig da jeg er vant til iambisk keyer. Så min første optræden i dette VM endte som en katastrofe hvor jeg ikke fik særlig mange point.
I bagklogskabens øjne kan jeg godt se at jeg var alt for sent ude med at få bygget den keyer. Jeg havde slet ikke tid til en ordentlig afprøvning inden det skulle gå løs – øv.
Her er mine nedslående resultater: Letter = 93 – Figures = 38 – Mixed = 14
Bedste resultater i min kategori: Letters = 232 – Figures = 173 – Mixed = 182

Næste disciplin var Morserunner og her gik det lidt bedre. Jeg opnåede 1.565 point. Den bedste i kategorien fik 3.833.

Receiving gik heller ikke for godt for jeg havde ikke forstået anvisningerne om at jeg skulle skrive tegnene ned på papir og efterfølgende taste dem ind i computeren. Så da der blev sagt start sad jeg og tastede ind i computeren uden at den dog gemte noget af det. Det hele var væk da jeg skulle taste det ind, så ved Letters fik jeg nul point. Bedre gik det med Tallene hvor jeg modtog speed 90 med en enkelt fejl og Mixed med speed 60 og tre fejl. Det gav mig 67,7 point. Den bedst placerede i klassen fik 295,8 point.

Sidste disciplin var RufzXP hvor jeg igen var uheldig idet den computer jeg sad ved, midt i prøven poppede op med et skilt hvor der stod at Windows ville opdatere. Det forvirrede mig lige nogle sekunder.Men ellers gik det meget godt og jeg fik 13.173 point med højeste speed på 236. Egentlig ganske tilfredsstillende da mit højeste prøveresultat er 15.261 med max speed 250. Den bedste i klassen fik 89.523 point med en max hastighed på 588!

 

Slutresultaterne for alle discipliner kan du finde her: http://hst2021.me/images/hst_2021_results.pdf 

I øvrigt var der en lille konkurrence udenfor programmet hvor nogle prøvede at slå grænsen på speed 1.000. Du kan læse hvordan det gik for en af de yngste deltagere på http://www.rufzxp.net/

Med på turen var Britta Beck som lavede en reportage fra arrangementet og har sammensat denne video.

https://youtu.be/82ACUC0uaXk

Best 73 de OZ2I Henning