OZ Linux foredrag om softwarevedligeholdelse v.h.a. git

På mandag den 20. juni 2022 kl. 20 holdes der et foredrag om softwarevedligeholdelsessystem git på OZ Linux onlinegruppen https://meet.jit.si/OZLinux.
Interesserede er vedkommen til at logge på med kaldesignal og/eller navn.
Vedligeholdelsessystemet git er udviklet af Linus Torvalds, som står bag udviklingen af grundstenen i operativsystemet Linux. git har efterhånden vundet meget stor udbreddelse til vedligeholdelse af softwaresystemer, hvor det er vigtigt at kunne tilføje og rette i kildekoden. Alle disse ændringer giver anledning til mange fortløbende versioner af softwaresystemet. Der opstår ligeledes opgave med at udskille kopier, som kan arbejdes videre på eventuelt af andre udviklere, og hvor man senere eventuelt skal sammenflette versionerne igen.
Mange store softwaresystemer vedligeholdes nu v.h.a. git, hvoraf mobilplatformen Android måske er en af de kendste.
git kan afvikles lokalt på en computer, men efterhånden findes mange git-projekter på webplatformen Github.com, som Microsoft købte for nogle år siden. På platformen tillægges git-projektet nogle funktioner, som bl.a. en Wiki-side, hvor der kan publiceres dokumentation om git-projektet.
I foredraget vil der, som eksempel blive brugt det meget advancerede Arduino antenne-rotor projekt: https://github.com/k3ng/k3ng_rotator_controller/wiki udviklet af K3NG, Anthony Good, som også står bag det berømte CW Arduino keyer-projekt.
73 Jan