The Transatlantic Centenary Tests

RSGB er vært for en international radiobegivenhed, The Transatlantic Centenary Tests, på HF-båndene i december 2022 for at fejre 100-året for RSGB's transatlantiske succes i december 1922.

Den 24. december 1922 blev det allerførste verificerede amatørradiosignal fra Europa hørt i Nordamerika; dette var fra RSGB-stationen (G)5WS, som blev etableret i Wandsworth i det sydlige London, som en del af de tredje transatlantiske test.

I modsætning til testene i 1920'erne, som bestod af envejskommunikation, vil 2022-testene tilskynde til verdensomspændende tovejskommunikation med UK & Crown Dependency-baserede stationer ved at udlodde en række priser til rådighed for de der aktiverer specielle kaldesignaler. Clublog-teamet har venligt sagt ja til at levere den understøttende infrastruktur.

I forventning om denne 100-års fejring har RSGB fornyet fem kaldesignaler, som de havde i 1920'erne:

G5WS, fra 1922-testene - "den første til at komme igennem"
G5AT, fra 1923-testene
G6XX, fra 1923-testene
G6ZZ, brugt til de første amatørtest på et jernbanetog i 1924
G3DR, Scottish Highlands Call - GM3DR.

Disse historiske kaldesignaler vil blive aktiveret af RSGB-medlemmer og klubber ved hjælp af G5WS, G5AT, G6XX, G6ZZ og G3DR (England), GM5WS (Skotland), GW5WS (Wales), GU5WS (Guernsey), GD5WS (Isle of Man), GJ5WS (Jersey) og GI5WS (Nordirland).

Alle detaljer om, hvordan du deltager, er tilgængelige på RSGB-webstedet https://rsgb.org/transatlantic-tests/.

Hvis du har spørgsmål til arrangementet, er du velkommen til at kontakte undertegnede.

Many thanks
73 Nick G4FAL

ContestClub@rsgbcc.org