CQ WPX SSB 2023 – Bemærkninger

Hej Contesters i OZ - håber det er den rette email-adresse....

Så gik årets store WPX - contest igang... først med SSB og i næste omgang CW.
I denne ssb-wpx besluttede jeg mig for en 40m QRP med assistance fra spottings...

Første fejl var at jeg havde startet N1MM op med CQWW DX, og ikke med WPX contesten.. så da jeg hørte de første udveksle nummer og ikke zone, så blev jeg sk. lidt øv....
Nuvel det gik fint, men havde en snærre-lyd i mit headset.. fandt fejlen, mit lydkort til mic fra headset via pc til radio.. øv. Måtte så finde ud af en løsning, da den lyd ville give mig hovedpine i det lange
løb. Fandt derfor en mixer og satte den til... men øv, pc-headsets bruger en spænding til mic, og phantom-spændingen på mixeren var for høj.. loddekolben kom derfor også i brug.

Under hele testen kørte jeg et par timer og havde så nogle timers pause, det var dejligt med en piletast så vfo kunne løbe over båndet. Mange spots var med forkerte calls, hvilket jeg fandt udaf da jeg havde kørt en dublet.. eller to. Øv.
Forholdene var svingende, ikke rigtigt hurra, men lyttede da Columbia, Carribien og Japan, dog uden de hørte mig. Der skulle mange kald til for at komme igennem. Fik dog Qatar, Brasilien, New York, og Marocco igennem. En ting som var lidt mystisk lørdag aften, var at de europæiske stationer var svage i starten, og samtidig var de så nemme at få forbindelse med, trods 5 watt..

Her er så mit resultat.:
Band     QSOs  Pts  WPX  Pt/Q
7     168     372    156   2,2
Total     168     372    156   2,2
Score : 58.032
- så må tiden vise hvad min score bliver efter dubletter og andet er rettet efter.

vy 73 de Lars oz1fjb - ou2v 
og ps... Jo der kom en hel del russere med i loggen... 😉