RSGB 160m 1st 2024

 

RSGB 160m 1st 2024

Det var så den første ud af de to 160m tester som RSGB arrangerer. Nr 2 kommer midt i november engang, når 160m sæsonen er startet op på ny efter sommeren.

Antenner og radio var testet og klar efter den seneste deltagelse i EU contesten, så det var ganske nemt at gøre klar til denne test. En kande kaffe med i radiorummet, starte N1MM op, teste output stadig var 400 watt uden for meget retur og så var jeg klar kl 20.00 lokal tid.

Rigtig god aktivitet de første 2 timer. Der var PACC contest samtidigt og de kan også køres, så det fylder da lidt mere i loggen. Jeg kørte skiftevis RUN og S/P, sådan ca ½ time af gangen, det virkede meget fornuftigt. 3SM og 2TF dukkede op på Onlinescoren og det lykkedes mig at holde dem bag mig.

De sidste 2 timer var som sædvanligt en lidt kedelig affære. Jeg kaldte CQ og der kom kunder i butikken hver 3-5 minut. Med jævne mellemrum blev båndstøvsugeren startet op, men der var ikke meget at hente. Min PC nr 2, der normalt styrer Reverse Beacon og OnlineScore, blev brugt til at se dumme katte-videoer på, for at underholde mig lidt….

Men resultatet var rigtig fint og det var da trods alt bedre end en aften på sofaen.
131 Qsoer, 18 DXCC, 38 Districs
I alt 542 point.

73 til jer alle, håber vi høres ved i næste weekend.
OZ0B / OZ1ISY Søren

____________________________________________

Med udgangspunkt i CQ-160m CW contesten i januar, oplevede jeg, ved at
følge min udvikling på online contest-serveren, hvordan OZ0B, Søren, trak fra mig støt og roligt både mht til antal QSO og DXCCer. Jeg kunne ikke gøre noget, hvor meget jeg end prøvede. Det virkede som om Søren havde mange flere deltagere i contesten end jeg havde. Med andre ord han havde bedre "ører" end jeg !
I RSGB-contesten ville jeg helt sikkert opleve det samme. Som vanligt starter jeg altid med at køre running. Jeg kom i gang lidt forsinket, og sjovt nok var den første station der kaldte mig OZ0B, Søren, som gav mig løbenr 8. Ja det gik strygende for Søren. Lagde mærke til at OZ2TF også var
i gang i HP-Assisted kategorien på online serveren.
Det gik slet ikke strygende for mig.  Hvorfor?  Støjgulvet viste S5-S6 (-90-98 dBm) på min P3 (spectrometer). Min Elecraft K3 viste S8-S9.
Mange kaldende stationer havde jeg vanskeligt med at pille ud af støjen, jeg måtte be om gentagelser, og somme tider opgive med et "nil". Ofte bemærkede jeg under lytning, at stationer kaldte mig, men de var alt for svage til at påbegynde decifrering.
Jeg anvender altid RBN under contester med OZ3SM som "spottet callsign". Derfor har jeg et godt overblik over hvorledes mit signal bliver modtaget i verden.  Til sammenligning satte jeg nu  OZ0B og OZ2TF  som spottet callsign.
Ved at sammenligne "spotter callsign" og "snr" for de tre stationer bemærkede jeg praktisk talt sammenfald  indenfor ca. 3 dB samme  "spotter callsign".
Alt andet lige, kan forskellen i kørte  QSO/tidsenhed kun forklares ved at støjgulvet ligger på forskelligt niveau på hver station. Dette skyldes forskellig beliggenhedszone (land, by) og forskellige  modtageantenner.
Søren, tillykke med dit flotte resultat.
Mit resultat efter ca. 2 timer:    64 QSOs, 15 DXCC og score 188.

Så, nu ser vi frem til næste weekends ARRL-DX CW Contest.
Vy 73  Stephan, OZ3SM

__________________________________________