Arduino foredrag for begyndere

Torsdag den 11. april, havde bestyrelsen overtalt OZ1DDCZ - Carsten til at komme i OZ5DD og fortælle noget om Arduino, og dens muligheder.  Det var et meget interessant foredrag, og for dem der ikke vidste noget om hvad det var for en "størrelse" elektronik, var der mulighed for at blive en hel del klogere. Carsten havde taget forskellige udgaver med, og nogle print med relæer, så man kunne ved selvsyn se hvad et lille program kunne gøre, for at få relæerne til at skift. Der er uanede muligheder med disse Arduino moduler. desuden forklarede Carsten at der på nettet var en utrolig mange små program stykker, som medd lethed kunne lægges ind i programmerne, så man slipper for selv at skulle programere en del kommandoer. Desuden var der fra Teknologisk Institut en 31 siders manual ang. Arduino, som man kunne downloade som hjælpeforklaring. Nogle af dem havde wifi indbygget. Det vil sige at man via mobiltelefonens app kunne give Arduinoen kommandoer, så også en af de mange muligheder. Et par af klubbens medlemmer havde arbejdet med Arduinoen til at styre programmer med, men havde problemer med at få det til at fungere tilfredsstillende. De fik et par hint af Carsten til hvad problemet var, og hvad der skulle gøres for at komme videre. Foredraget kan varmt anbefales til nybegyndere der gerne vil prøve mulighederne med Arduino.