QO-100 (artikler)

Kommunikation via en geostationære satellit er et spændende projekt at give sig i kast med! Det er en god ide at starte med følgende artikel: Introduktion til QO-100 QO-100 Narrowband station #1 Dette er den nemmeste og billigste station. Du anskaffer en 13 cm sender og en helix antenne. Modtagelse af satellitten sker med web-SDR. Denne station kræver adgang til internettet. QO-100 Narrowband station #2 Stationen anvender to antenner: en parabol til modtagning af satellitten og en helix antenne til at sende med. Stationen behøver ikke adgang til internettet og kan bruges udendørs (field-day, camping). QO-100 Es'hail2 Terminal af OZ5WU Michael Wehnert Terminalen anvender en parabol til både sending og modtagning. Parabolen forsynes med en POTY (dual-band antenne). LNB modificeres og en GPS-låst reference oscillator stabiliserer sender og modtager.