OZ400HS – HS400OZ

Et nyt spændende event er sat i søen i samarbejde med RAST, Radio Amateur Society of Thailand.Den første handelsaftale mellem Danmark og Siam i 1621

RAST og EDR aktiverer Special Event Stations 1. september til 31. oktober 2021


Det tidligste registrerede danske besøg i Siam var i 1621, da et dansk skib lagde til i havnen i Mergui i Tenasserim som på det tidspunkt var en del af Siam. Kaptajnen og hans besætning fik tilladelse til at handle og en del af tilladelsesbrevet skrevet af Okya Chaiyathibodi, regent af Tenasserim, lyder: ”Tenasserim har givet udenlandske handlende tilladelse til at købe og sælge varer samt til at udøve kommercielle aktiviteter her. Byen tillader også rejser så langt som til kongeriget Ayutthaya, hvor Ayutthayas domstol hjælper med alle former for forretninger, der drives af udlændinge. Jeg ønsker at etablere et tæt forhold til kongen af Danmark gennem Tenasserim, og vi er klar til at gøre alt for at styrke forholdet mellem vores to nationer” Denne begivenhed udgør begyndelsen på det gode forhold mellem Danmark og Thailand. I anledningen af 400-året for denne begivenhed aktiverer EDR, Experimenterende Danske Radioamatører en særlig radiostation med kaldesignalet OZ400HS og ligeledes vil RAST, Radio Amateur Society of Thailand aktivere en station med kaldesignalet HS400OZ. Disse to kaldesignaler vil være aktive i perioden fra 1. september 00:00 UTC til 31. oktober 23:59 UTC på alle HF amatørradiobånd med CW, SSB og DIGI modes.

DU kan være med som operatør og der vil være operatør certifikater. Derudover har EDR og RAST sponsoreret forskellige præmier til de mest aktive operatører ligesom der vil være mulighed for alverdens radioamatører at erhverve diplomer for kontakt med de to lande.

Mere information vil komme her på siden.