OK/OM DX CW 2023 – Bemærkninger

____________________________________________________

OK/OM DX CW OZ4CG SOAB QRP

Hej allesammen
Hermed resultatet fra weekendens OK-OM-DX-Contest. Det blev en spændende og lærerig test!

Jeg har jo fået mulighed for at køre fra OZ4EDRs klubstation med diverse gode antenner - og ikke mindst gode støjforhold, men det var ikke nogen mulighed  i denne weekend, da klubben længe havde planlagt at deltage i CQ-WW-RTTY-Contesten. Så jeg havde egentlig bestemt mig for at holde radiofri - så meget desto mere fordi den stod på familiefødselsdag hele søndagen.
Lørdag formiddag blev jeg imidlertid fristet til at forsøge mig med at køre QRP (5W) for at se, om det måske kunne betyde, at jeg kunne køre helt uden at forstyrre naboernes TV og DAB-radio, så efter at have haft en lille snak med dem og fået en aftale om, at de ville notere evt. forstyrrelser ned med klokkeslet m.m., og samtidig lavet lidt "bestikkelse" med et glas hjemmelavet brombærsyltetøj, gik jeg i gang med forberedelserne.
Min lille QCX-mini CW-transceiver (På størrelse af en pakke cigaretter...) blev fundet frem og sat til, og så ud til at virke fint!  5W er jo ikke meget - og især i en contest, men jeg håbede optimistisk på måske at kunne samle 100 QSO'er sammen i løbet af lørdag eftermiddag og aften!
Og jeg blev glædeligt overrasket!   Selvfølgelig kørte jeg kun S&P, og de gange, der var andre kaldende stationer, blev jeg naturligvis overdøvet, men i rigtig mange situationer kom jeg igennem i første hug! Ja, selv med stationer, som jeg måtte anstrenge mig for selv at høre, var der bid! Det var simpelthen sjov!
Jeg hyggede mig selvfølgelig også med at følge med på contestserveren, hvor jeg kunne se min placering i forhold til de øvrige OZ-stationer, men vidste jo godt at det kun var på lånt tid.
Lørdag aften holdt jeg en times pause med lidt aftensmad og TV-avis, da jeg nåede de 100 QSO'er.  Igang igen ved 21-tiden - nu på 80M med afstikkere til 160M, og sørme om ikke de 5W også kom rimeligt igennem her!!  Så da jeg stoppede ved midnatstid havde jeg nået 150 QSO'er!
Som Henning observerede var jeg oppe igen ved 05-tiden, fordi naturen kaldte, og så måtte jeg naturligvis lige løbe båndene igennem og få de sidste QSOer i loggen.  Og havde jeg haft søndag formiddag til rådighed, var jeg såmænd nok nået op på 200 QSO'er.
Det var overraskende og lærerigt at opleve, hvor fint mine kun 5W kom igennem til OK og OM, så nu er der lagt op til et forsøg senere, for at se, hvordan det virker, hvis det er en "alle-mod-alle" contest.
(Men CQ-WW om 14 dage bliver nu fra klubhuset...)
Og naboerne?  Jo, de fik TV hele lørdagen - uden flimmer.

De bedste 73 Carsten / OZ4CG

___________________________________________________________

 

OK/OM contest OU2W.

Hej alle
Havde ikke satset på den store deltagelse i OK/OM testen, men det skulle blive anderledes.
Kørte lidt med fra starten af testen og tog ved 17.00 tiden til kbh. Var tilbage kl. 00:30 og der var ikke meget gang i den.
Kiggede på online scoreboard ved 07:00 tiden tænkte det blev svært at nå de store kanoner OZ4CG og OU2I.
Kom godt igang med S&P og det var ikke svævrt at finde stationer mens jeg bemærkede jeg kom godt med på scorebooard'et. Så blev det virkelig sjovt da jeg hentede OZ0B og tænkte Henning skal få kamp til stregen denne gang.
Hoppede fra bånd til bånd og fiskede stationer. Der var god aktivitet fra OK/OM/OL LANDENE.
Forsøgte lidt CQ men det holdt mine nerver slet ikke til da jeg havde planen om at tage tæten og få flere pts. End OU2I. Fik de sidste i loggen kort før lukketid. Ja faktisk den sidste qso kl. 11:59.
Switch til online scoreboard og vente i spænding til sidste opload fra Henning.
kl. 12:05 kunne jeg konstaterer Henning fik 265 pts. mere end jeg.
Stort tillykke Henning - rigtig godt gået. Det var virkelig super sjovt og ret nervepirrende.
Hvad kan man så lære : Hver qso, hver mult tæller. Ja faktisk her hvert minut. Online scoreboards har givet en ekstra dimension mht. motivation og fokusering.
Det endte med herlig radiosport på en kedelig november weekend.
Nu ser jeg frem til CQWW CW om 2 uger.  Det bliver noget af en fed radioweekend @OZ5W.
73 CU
Nils Bo
OZ1ETA

Contest         : OK-OM DX Contest
Callsign used   : OU2W
Mode            : CW
Category        : Single operator, assisted
Station         : Fixed
Overlay         :
Band(s)         : All bands
Club/Team       : Bavarian Contest Club
Software        : DXLog.net 2.5.50
Operating time  : 05h 10m
BAND QSO DIST DUP POINTS
-------------------------
160  15   15   0     15
80   8    8   0      8
40  52   40   0     52
20 104   70   0    104
15  27   22   0     27
10   5    5   0      5
-------------------------
TOTAL 211  160   0    211
=========================
FINAL SCORE: 33 760

 

__________________________________________________________

OKOMDX OZ0B SOAB LP

OKOMDX 2023
Lørdag aften, klokken er 20.00 lokal tid og aftensmaden er overstået. Konen er i byen med veninderne og jeg er alene hjemme. Overvejer at smide mig på sofaen foran fjernsynet, men kommer i tanke om at der er OK-OM contest i denne weekend. Valget er ikke så svært, ned i radiorummet og starte N1MM op. Der er god aktivitet og jeg spotter endda nogle OZ’ere på Online-scoren. Jeg beslutter, at der ikke er grund til at køre High Power, så langt er der heller ikke til OK/OM land. Det går også ganske fint med 100W, alle svarer mig når jeg kalder.
Jeg kan se i mine notater fra tidligere tester, at det ikke nytter at køre RUN. Jeg forsøger alligevel, men må sande at ingen (SLET INGEN) svarer mig, selvom at jeg kan se på Reverse Beacon at jeg kommer ud i hele EU. Ok, så går vi da bare i S/P mode.
Jeg starter med at støvsuge 20 meter og fortsætter herefter på 40 og 80. Det går over stok og sten, der er masser at lave. Jeg opdager pludselig en smart ting: Nu da jeg ikke bruger PA-trin og har en 2 bånds 40/80m GP, kan jeg skifte imellem de 2 bånd uden at ændre på noget. Så jeg lægger begge bånd i Band-Mappen og kører på denne måde S/P på 2 bånd samtidigt. Det hæver QSO-raten, skal jeg lige hilse at sige! Min 160m antenne er ikke kommet op endnu, så jeg havde ikke mulighed for at køre dette bånd desværre.
Omkring 0045 DNT er der ikke mere at komme efter og jeg går i seng. Op igen ved sol-opgang, (HUSK at man må ALDRIG misse en Greyline i en contest) og så i gang igen. Kører en masse Mult på 40 og 80m. 20m begynder at åbne sig men jeg skal desværre en tur til Århus, da jeg har tilkaldevagt i Firmaet i denne weekend. ØV-øv, jeg kunne godt have tænkt mig at køre 20 og 15m i løbet af formiddagen, men sådan blev det ikke denne gang.
Band     QSOs     Pts  CNT
3,5        83          83      62
7          84          84      57
14         17         17      17
Total     184     184     136
Score : 25.024

73 de OZ0B / OZ1ISY Søren

 

__________________________________________________

 

OU2I - OK/OM DX Contest CW

Hej

Det var da en sjov contest.
Jeg var i Aabenraa klubben lørdag aften, hjemme og sove og så igen til klubben søndag formiddag.

Da jeg fik startet OnLine serveren kunne jeg følge OZ4CG som havde kørt en del. Også OZ1AAR var på listen, men tror han var stoppet for der blev ikke opdateret.
På med vanten og forfølge Carsten. Det gik meget fint og pludselig omkring klokken 20 kom der en ny spiller på banen. Det var OZ0B og Søren havde virkelig fart på så han drønede forbi både mig og Carsten.

Da jeg startede op søndag var der kommet endnu en spiller på banen - OU2W Nils Bo.
OZ4CG var startet omkring klokken 5 søndag morgen og var kommet godt langt forud. Ligeså var OU2W som var startet kl 7, samtidig med OZ0B.
Jeg selv kom først i gang klokken 9 søndag og så var det bare om at finde OK/OM stationer og multipliers - så jeg havde travlt resten af testen.
Klokken 11:55 UTC lykkedes det mig at smutte forbi OU2W - undskyld Nils Bo.

Du kan se hele forløbet på min hjemmeside:  https://oz2i.dk/sh5/2023-OK-OM/comments.htm  hvor du kan finde flere forskellige grafer der viser forløbet.
200 QSO'er i en contest er ikke så mange, men OnLine serveren gjorde at det var spændende. https://contest.run/#/score/70

Jeg hørte  OZ5UR  og fik en hilsen fra OZ7BQ.
Midt i det hele havde jeg en længere QSO med OZ1IAG Henrik på 3547 hvor han øvede CW - hyggeligt.
--- --- --- --- --- --- ---  ..-  ..---  ..

3830:
OK/OM DX Contest, CW - 2023
Call: OU2I
Operator(s): OZ2I
Station: OZ6ARC
Class: SOAB LP
QTH: JO45RF
Operating Time (hrs): 8
Summary:
Band  QSOs  Mults
-------------------
160:    1     1
80:   60    50
40:   71    57
20:   70    54
15:    3     3
10:    0     0
-------------------
Total:  205   165  Total Score = 33,825

Club: Danish DX Group
Comments: Elecraft K3s - 100 Watt
One dipole for 80 meter band used on all bands.

Best 73 de OZ2I Henning

______________________________________________________

 

OZ1AAR Villy Nielsen- OK/OM DX Contest CW

 

OK-OM Testen.

Ja, korrekt jeg var med i en forholdsvis kort periode lørdag eftermiddag,

Desværre steg temperaturen ikke på min K3'er men min personlige.

En coronatest slog ud med to fede bjælker.

Derfor den minimale indsats.

73 og god kommende uge