En “ny” oplevelse – OZ6ARC

Hej

Så er det tid til et nyhedsbrev igen.....

Den 16. November var der en speciel begivenhed i vores lokale klub, nemlig et foredrag og en fremvisning af det første TV apparat som fungerede på mekaniske principper. Det var Jan OZ8TE som i sin fritid havde bygget en model og efterlignet de principper den første udgave var bygget på.

   

Jan fortalte rigtig fint om hele baggrunden for at han ville bygge det mekaniske fjernsyn og historien om hvordan Hitler fangede ideen om fjernsynet og ville udnytte det til propaganda under krigen. Jan havde længe ønsket og fremstille det mekaniske fjernsyn, men har hele tiden mødt forhindringer (arbejde) og det er først nu, efter Jan er gået på pension at det lykkedes.

Selve opstillingen, som ses på første billede, er overvejende fremstillet af  komponenter der kan købes på de kinesiske platforme, Ali Express , Amazon og lignende, og der findes info og vejledninger til selvbyg på nettet.

   

De første mekaniske fjernsyn var naturligvis i sort/hvid, men Jan's udgave er lavet i farve, som det ses på sidste billede og som viser vores klubhus!
Tusind tak til Jan OZ8TE for en hyggelig, sjov og lærerig aften, det var super spændende....

Nu på Torsdag er det almindelig klubaften, dog med fokus på PA-trin, muligvis vil der blive vist et enkelt eller 2 eksempler på de forskellige typer.

Vi ses i klubben på Torsdag kl.19:30...

Vy 73 de OZ1BMO  Gert